Absurdita dokonána: Svobodu slova a média pohlídá komunista

Sněmovní podvýbor pro svobodu slova a média povede Leo Luzar z KSČM. Pokud stále platí zákon o protiprávnosti komunistického režimu, je to stejně absurdní, jako by v poválečném Německu vedl výbor pro menšiny poslanec NSDAP...

"Komunistický režim a ti, kteří ho aktivně prosazovali, upíral občanům jakoukoliv možnost svobodného vyjádření politické vůle, nutil je skrývat své názory na situaci ve státě a společnosti a nutil je veřejně vyslovovat svůj souhlas i s tím, co považovali za lež nebo zločin, a to perzekucemi nebo hrozbou perzekucí vůči nim samotným, jejich rodinám a blízkým," to není úryvek z pamětí disentu, ale doslovná citace z dosud platného zákona o protiprávnosti komunistického režimu a odporu proti němu (zákon 198/1993 Sb., § 1, odst. 1, písm. a).

Pan poslanec hájí barvy Komunistické strany Čech a Moravy, která je přímou pokračovatelkou předlistopadové KSČ. Sama se k tomu hrdě hlásí, zejména její někteří představitelé. Takže vlastně "no problem", protože na komunisty už si všichni zvykli, aktuálně mají svých 7 % hlasů, a co se stalo před rokem 1989... čas všechny rány zahojí.

V tom případě ale nechápu, jak absurditu dneška v kontextu s komunistickou minulostí vysvětlit naším dětem, které nás musí mít za úplné pitomce. Ve škole do nich učitelky hustí, v souladu s polistopadovými osnovami, že komunismus byl totalitní režim, který zavíral a popravoval lidi za odlišný názor. V televizi běží nesčetněkrát reprízované dokumenty a filmy o komunistické totalitě se vzpomínkami pamětníků či potomků obětí... No a po neúspěšném protlačení bývalého příslušníka VB do čela komise pro kontrolu GIBS hladce prošel poslanec KSČM do čela podvýboru pro svobodu slova a média.

Když tedy nebyla po roce 1989 z různých důvodů vůle k tomu, aby byla KSČM postavena mimo zákon a její propagace trestána jako v případě nacismu a fašismu, v tom případě pochybuji o smyslu platnosti zákona o protiprávnosti komunistického režimu a všech těch plačků nad čtyřicetiletou totalitou před rokem 1989.

Z pohledu mladé generace jaksi schizofrenní přístup státu a národa k vlastním dějinám, vůči obětem komunismu výsměch a fraška...

Autor: Martin Zbela | úterý 13.3.2018 21:53 | karma článku: 28,67 | přečteno: 745x