Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Štvanice na Prymulu jako začátek cesty k úřednické vládě s „mrazáky na mrtvoly“?

Páteční hysterie okolo ministra zdravotnictví Romana Prymuly měla a jistě má svůj hlubší účel. Andrej Babiš by se jistě „bleskem“ nezbavil v této době svého nejdůležitějšího ministra jenom proto, že vedl noční pracovní jednání...

...mimo jiné s ředitelem Fakultní nemocnice Ostrava, a pak udělal pár kroků k autu bez roušky. Je pozoruhodné, jak se velká část společnosti (včetně premiéra) nechala rychle strhnout k mentální úrovni běžných čtenářů obrázkového Blesku, od kterého v jiných dnech v roce dává štítivě ruce pryč.

 

Prezident Miloš Zeman se k mediálnímu lynči ministra Prymuly jako jeden z mála zatím nepřipojil. Vlastně se vůbec nevyjádřil. Jediné, co od Babiše víme, je nejasné sdělení, že během příštího týdne má hlava státu přijmout v Lánech adepta na nového ministra zdravotnictví. Současně prý Zeman dostal do ruky jakýsi papír s životopisem kandidáta, jehož jméno zůstalo veřejnosti oficiálně utajeno.

 

ČSSD se již ústy svého předsedy Hamáčka nechala slyšet, že v případě setrvání, tj. neodvolání Prymuly z funkce ministra zváží setrvání svých ministrů ve vládě. Co by v případě naplnění této hrozby následovalo je docela nasnadě – pád vlády.

 

Nejsem si však tak docela jist, že by se v této kritické době, ve které mají naše ulice v následujících týdnech lemovat (dle stejného Hamáčka) „mrazáky na mrtvoly“, a podle „šíleného profesora“ Flegra tisíce mrtvých denně na konci listopadu, někdo z politiků hrnul do případné nové vlády. Naopak, současní ministři, včetně premiéra Andreje Babiše, působí poslední dobou psychicky i fyzicky vyčerpaně a rezignovaně. Rok do nejdůležitějších voleb, padající procenta, nekonečný a vyčerpávající boj s pandemií, a hlavně (a to je asi nejvážnější) – dennodenně hysterickou opozicí a médii zdůrazňovaná „VLÁDNÍ ODPOVĚDNOST“ za ty mrtvé v českých nemocnicích!

 

Co tedy může následovat, aby byli všichni spokojení? No přece úřednická vláda, kterou jsme zde měli v minulosti kvůli naprostým banalitám, tedy v porovnání s tím, co se děje dnes. Andrej Babiš odejde s ANO ze Strakovky do parlamentních lavic (on tu politickou krizi přece nezpůsobil, chtěl odvolat Prymulu!), aby se duševně zotavil, otřepal se, a připravil stranu i sebe na parlamentní volby. Hlavně, a to je asi to nejdůležitější, nebude to on, ani nikdo z jeho strany, kdo bude národu v následujících dnech a týdnech veřejnosti dále sdělovat místo vládních úspěchů počty nakažených, zesnulých (ať již na covid nebo s covidem). To se přenechá nějakému schopnému úředníkovi z ministerstva, který žádnou stranu do voleb nepovede.

 

ČSSD bude taky spokojena, protože pokračování této noční můry ve vládě s hnutím ANO až do hořkého konce snižuje šanci na překonání už i 3% volební hranice, tj. nároku na volební příspěvek od státu po příštích volbách. Odchodem „do opozice“ nemůže v této situaci už vůbec nic ztratit. A opět, nebude to nikdo ze socanů, kdo se poveze se statistikou mrtvých den co den v televizi. Nebudou to oni, ani pan Hamáček, ani paní Maláčová, kdo budou muset „kvůli debilovi všechno slíznout“ a před sebou jen tlačit ty prorokované chlaďáky smrti.

 

A pak tu máme „naší“ oficiální opozici, která už po vyslovení nedůvěry vládě a jejím pádu volá měsíce a roky, naposledy ústy pana Fialy z ODS. I oni by přece měli být spokojeni, protože konečně odejde nenáviděný Andrej Babiš od kormidla. Tolik si to přece přáli, nebo ne?

 

Úřednická vláda v režii Miloše Zemana (milovníka úřednických vlád - tedy těch svých) může nést přívlastek „krizová vláda“ nebo ještě lépe „vláda národní záchrany“. Bude sestavena z lékařů, epidemiologů, krizových manažerů, například takových, kteří se při výrazném a pro obyvatelstvo bolestivém přiškrcení státních výdajů nemusí ohlížet na veřejné mínění a voličské preference. Nemusí se ohlížet na průzkumy ani při případném potlačení opakujících se nepokojů v ulicích.

 

Není ani vyloučeno, že v úřednické vládě zůstane odborník Roman Prymula, jehož jméno bude v následujících dnech očištěno (až se třeba provalí, kdo na potemnělý Vyšehrad pozval fotoreportéra Blesku, jenž tam určitě zrovna nevenčil pejska) a celá ta banalita okolo pár kroků bez roušky kolem šoféra se zcela správně ukáže jako nafouknutá bublina, mající stejnou vypovídací hodnotu jako ostatní články a fotky na stránkách bulvárního tisku.

 

A konečně, pro Miloše Zemana to bude třešnička na dortu na sklonku jeho dlouhé politické kariéry. Odejde jako prezident, který zachraňuje národ v jeho nejtemnější hodině.

 

Byl bych skutečně rád, kdyby se výše uvedený scénář nenaplnil, protože pokud by se česká politika měla odvíjet byť jen částečně podle této mé osobní hypotézy, znamenalo by to, že apokalyptické vize profesora Flegra o kolapsu zdravotnictví a tisíců mrtvých budou zřejmě oprávněné a jde skutečně do tuhého. S námi všemi.

Autor: Martin Zbela | sobota 24.10.2020 10:48 | karma článku: 34,66 | přečteno: 1390x
  • Další články autora

Martin Zbela

Boj proti „fake news“ je jeden velký „fake“, přiznala mezi řádky odbornice

Zajímavý rozhovor s erudovanou „odbornicí na fake news“ Petrou Vejvodovou přinesl server iDNES. Paní doktorka vysvětlila čtenářům, jak se obrnit např. proti kritice Evropské unie a jak odolat pomluvám Merkelové a Sorose.

7.7.2019 v 13:58 | Karma: 42,36 | Přečteno: 1984x | Média

Martin Zbela

FOTOREPORT: Je to peklo, když nejezdí metro

První prázdninový den nezačal pro „zpovykané Pražany“ příliš šťastně. Na týden nám zavřeli metro mezi stanicemi Pražské povstání a Kačerov. Hned zrána cestující dlouho vyhlíželi náhradní autobusy. A na eskalátory se čekalo...

1.7.2019 v 15:46 | Karma: 36,97 | Přečteno: 3438x | Praha a střední Čechy

Martin Zbela

Demonstrace na Letné skončila. Piráti a Zelení mohou slavit

Něco tady nehraje. Lidé přišli na Letnou kvůli zlému Babišovi, odešli jako alternativní elektorát hodné Pirátské strany a Zelených. Zdánlivě nestranný spolek Milion chvilek po demokracii se po nedělní demonstraci v Praze vybarvil.

23.6.2019 v 21:11 | Karma: 45,32 | Přečteno: 2912x | Politika

Martin Zbela

Milion kopanců do Babiše

Českem, respektive jeho hlavním městem se již řadu týdnů šíří pozoruhodná milionovo-chvilková hysterie proti premiérovi a vítězi nedávných eurovoleb Andreji Babišovi.

6.6.2019 v 19:41 | Karma: 48,55 | Přečteno: 12685x | Politika

Martin Zbela

Absurdita dokonána: Svobodu slova a média pohlídá komunista

Sněmovní podvýbor pro svobodu slova a média povede Leo Luzar z KSČM. Pokud stále platí zákon o protiprávnosti komunistického režimu, je to stejně absurdní, jako by v poválečném Německu vedl výbor pro menšiny poslanec NSDAP...

13.3.2018 v 21:53 | Karma: 28,67 | Přečteno: 745x | Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Biskupové se distancovali od Zemanovy akce v Arcibiskupském paláci

24. dubna 2024  19:05

Pražský arcibiskup Jan Graubner se distancoval od akce, při které byla minulý týden v...

VIDEO: Polská romantika na palubě letadla. Pilot požádal letušku o ruku

24. dubna 2024  18:17

O pořádnou dávku romantiky se postaral polský pilot, který požádal o ruku svou přítelkyni letušku...

Desítky miliard dolarů pro Ukrajinu a zákaz TikToku. Biden to podepsal

24. dubna 2024  17:16,  aktualizováno  17:46

Aktualizujeme Ve středu podepsal americký prezident Joe Biden po několikaměsíčním schvalování v Kongresu zákon...

Policie zadržela mladíka, který v tachovské škole vyhrožoval blízkým spolužačky

23. dubna 2024  15:03,  aktualizováno  24.4 17:22

Policisté v úterý zadrželi ve škole v Tachově mladíka, který nožem vyhrožoval zabitím. Při...

  • Počet článků 33
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2917x
Občan s vlastním názorem.

Seznam rubrik