Odstraňme panáčka s holčičkou z dopravní značky jako v Německu

22. 02. 2018 20:43:12
Muž v klobouku (asi Evropan) vede za ruku holčičku s mašlí. Co by ve vyspělé západní říši Angely Merkelové bylo vážným přečinem a urážkou žen a menšin, my máme dokonce na dopravní značce podezřelého názvu „Stezka pro chodce“.

Ano, „Stezku pro chodce“ mají i v Německu. Místo pochybného mužského individua v klobouku s nebohou dívčinou (odstraněného už počátkem 70. let minulého století) dnes mají mnohem přijatelnější a emoce nevzbuzující ženu s chlapečkem. Před značkou „Fußgänger“ si určitě žádná feministka neodplivne, i když nějaké výhrady by se určitě tu a tam našly. Piktogram jakési Gertrůdy v široké sukni určitě není prototypem kalhotové a emancipované moderní Němky. Polemizovat by se dalo i nad absencí pokrývky hlavy, se kterou by určitě mnoho žen v Německu mělo vážný problém.

Nestarejme se však o naše úspěšné sousedy a raději si více všímejme našeho neuklizeného staromódního dvorku. Dodejme politicky nekorektního, rasistického a xenofobního, jak konstatovala např. Amnesty International ve své aktuální zprávě.

Začněme pokrývkou hlavy muže, který nám z dopravní značky mlčenlivě, přesto velmi hlasitě propaguje genderovou nerovnost. Klobouk je na první pohled tradičně evropský – a zde máme další problém! Do Evropy nám míří početné zástupy uprchlíků, jejichž pokrývkou hlavy určitě nebude nějaký staromilsky prohnilý klobouk, ale např. moderní kefíja (lidově „palestina“). Právě takové „maličkosti“ a „detaily“ mohou způsobit a vyvolat nechuť běženců usadit se u nás, a místo toho ke škodě naší i lidskoprávních aktivistů zamíří do otevřené náruče převychovaného Germána! Tedy Germánky, abych byl genderově korektní.

Při hlubší analýze české „Stezky pro chodce“ přijdeme i na to, že muž, bytost hrubá, zjevně nevyrovnaná a pochybná, hlavní viník dvou světových válek, má levou ruku v kapse kalhot, což podle mnoha odbornic může značit primitivní způsob jak něco skrýt, vyhnout se nepříjemné situaci apod. Mezi mužem a jemu nezodpovědně svěřenému dítěti tak může dojít k velmi vážné psychologické disharmonii či propasti. A to nehovořím o negativním vlivu na nezletilou, jejíž výchova je tak vážně ohrožena. Proškrtnutá značka „Konec stezky pro chodce“ (naznačující skandinávské odebrání dítěte) je opravdu jen velmi chabou náplastí!

A na závěr jeden odstrašující případ z posledních dnů. Ve Velké Británii vtrhla policie do jednoho z hotelů, aby okamžitě zajistila podezřelého otce, protože si asi před deseti minutami dovolil ubytovat v jednom pokoji se svojí nezletilou dcerou (více k tématu). Tento amorální „stezkař“ v klobouku jakoby vypadnul z naší zastaralé plechové značky. Určitě měl také něco za lubem! Kde jinde by to měli vědět, když ne ve vyspělé západní Evropě, ke které máme stále tak daleko.

„Wir schaffen das!“ učí nás Němci prostřednictvím pokrokové kancléřky. Zvládneme to i my? Až půjdete třeba o víkendu po stezce pro chodce, zamyslete se nad tím...

Autor: Martin Zbela | čtvrtek 22.2.2018 20:43 | karma článku: 40.69 | přečteno: 2644x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 7.71 | Přečteno: 146 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 13.08 | Přečteno: 196 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 28.65 | Přečteno: 602 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.26 | Přečteno: 527 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.92 | Přečteno: 471 | Diskuse
Počet článků 33 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2668

Občan s vlastním názorem.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...